Tuesday, August 31, 2010

ume boshi
smlm g tempat kerja lama.saje2 tanya khabar makcik n pakcik tu.sebelum balik makcik tu bg ume boshi ni.bab masakan jepun makcik ni memang handal.kita ada jg cuba buat masakan jepun.tapi tak sama gan masakan yg dia buat.makcik ni cuma makan sayur n ikan.daging dia tak makan.itu sbb kalo dia bagi makanan tanya apa yg dia letak.n dia pun fhm n hormat gan agama islam.org jepun dulu2 cuma makan sayur dan makanan laut je.semua daging mereka tak makan sangat.selepas jajahan british, barulah ramai yg makan daging.

suasana di waktu petang.

4 comments:

  1. anie..cantiknya..gambar diwaktu petang tu..
    ani..kalau ntngok gambar..macam fish ball digoreng aje kan..apa bahan2nya tu anie..

    ReplyDelete
  2. salam,

    saya nengok pun macam fish ball je..

    ReplyDelete
  3. ting tong...ada kat rumah ke?dtg b'tandang ni..untung dia dpt kenal ngan pakcik & makcik jepun..leh try banyak mskn jepun...tgk benda tu mcm jeruk pun ada,apa bhn asas dia..

    ReplyDelete
  4. Kk Erna;
    permandagannya cantik..tapiii...panasnya sampi keptg
    umebusgi tu jenis cam buah.nama melayu @ eng kita tk tahu.bhn asa kita tak tahu sgt?daun,buah bulat tu,garam..nnt cuba tanya makcik tu..

    penjejak maya;
    nmpk cam fish ball..bila makan masam.cam asam kecut tu...waktu musim panas makan ume bushi tu baru ada selera nak mkn...pada kita le...

    Ida Ddapur;
    baru balik keje.ari start keje.maka sebelah ptg baru ada umah.nak cuba masakkan dulu2.teramat sgt nak masuk kelas masakkan jepun.tapi skrg byk masakkan baru.kita nak masakkan lama2.bhn asa nnt kita update pada masa akan dtg...sbb kita tak tahu sgt..selalu terima je..

    ReplyDelete