Friday, May 6, 2011

Keputusan Kulit Gyouza

yihuuuuuu.......
ni le keputusannya.alhamdullillah....kulit yg kita dah bentukkan tu n kita biarkan semalaman dlm peti ais tak melekat.n raping gan plastic ya.nnt kulit tu tak akan kering.
kene tipiskan lagi kulit ni.kulit kita tebal tebal sgt.
adunan yg semlm tu boleh dpt 25 keping.
tapi kita cuma 15 keping.
kalo nak simpan kulit ni.pastikan masa nak bentukkan tu guna tepung ubi.
jika guna tepung gandum tu.takut kulit2 akan melekat antara satu sama lain.
kita tak pasti berapa ari boleh simpan.
jika boleh guna secepatnyalah.sebelum 3 ari selepas kita buat kulit ni.
itu jika nak wat kulit dulu n simpan.


gmba yg atas sekali tu, masa potong tu potong lebih nipis lagi dari dlm gmba tu.kalo nak uli semua sekali pun tiada masalah.tp cara tu senang sikit.pada kita le.suka korang le....



yg ni selepas siap.tu bukan hangus tau....
gyouza ari ni kita letak inti "kimchi".
disebabkan kulit tu cuma 15 keping.bdk2 ni berebut pulak
hihihi...tandanya sedap le tu
dah ngantuk (-.-)Zzzzz.......
maaf ya.kepenatan yg teramat.esok nak kene wat bekal
leceh tol le....sehari keje pastu cuti.baik terus je cuti
tapikan....nnt dapat gaji...gigit jari.hihihihi
jya...nemui kara, mina-san...sore dewa oyasuminasai


sape ni?
ha..... nama dia Bando Ejisan.
bekas pemain baseball.
n sekrg sebg artis le
kebetulan terserempak kat Nagoya.kita tak salam
malas nak beratur n + kita tgh bad mood.hihihihi.....

20 comments:

  1. hohhihihihhiih arigatou kak anir..nk try la.....oyasuminasai...

    ReplyDelete
  2. ai kenal ngan bando ejisan ni...sugoi k.anie leh jmpa dia...awat x snap pic ngan dia sekali...tua pow cihat lagik ek...OMG k.anie sebab ai TERLEBEY rajin kan nak tnya yang ready made kulit tu x der ker?? sebab x pernah cari pow hikhikhik *_____-

    ReplyDelete
  3. Akak!! miss u miss u miss u!! heheh... gyoza ni dah 2 tahun nak makan tapi tak dapat2 jugak. siap la aku ku cuba buat jugak satu hari nanti. hehe..

    ReplyDelete
  4. kak nie...wah2..rajinnya..mekasih kak tunjukkn cr buat kulit gyoza tu..i loikkee hokey..hahaha,tp,nak buat ntah bila..skang ni manjang jela sakit tulang pinggul ni..rsnye lmbt lg nak bersalin..tapikan kak, siyes mmg cantik kulit yg akk buat tu..:)

    ReplyDelete
  5. Dah jadi pun gyoza tentu sedap rasanya tu sebab 2 beradik tu rebut2.

    ReplyDelete
  6. sabar bangpek;

    hihahihuhahu......kkanie tggu kat blog ko.

    ReplyDelete
  7. ☆*♥L@dy @yU♥*☆;

    rasanya kan, Bandosan dah 70thn kot?area gitu le.tp msh tegap.orgnya pun kelakar jg lah...kkanie nak ambil gmba.tp semua dah bla dulu.abis sape yg nak ambilkan.tu yg ai bad mood.bukan senang leh jumpa.kan?

    kulit gyouza yg ok jarang jumpa.sbb selalu akan mengandungi alkohol masakan (酒).tu je.kalo tak de benda tu senang keje.rajin jelah diri kita ni.

    ReplyDelete
  8. Asmara;

    gindu kat mu dear.muaahhhh....muahhh....dah blek jpn dah.bawa blek apa?jgn bawa lelemak dari mesia udah lah ya.nnt ai jeles.hihihi...

    kkanie amat suka gyouza.yg leceh tu tang kulit.tapi rsepi ni wat kulit dulu kemudian masukkan inti tiada masalah.tapi pastikan bungkus tau..kalo msauk angin kulit akan keras

    ReplyDelete
  9. Kamalia;

    rajin kerna lia.hahahaha....masih sakit belakang lagi?buat lepas bersalin le.tak lari resepi ni.hihihihi....

    puas kkanie cari kat tenet.akhirnya dpt jg yg real kulitnya....

    ReplyDelete
  10. Kak Zaitun;

    kadang2 je sedap.time sedap le ni.esok buat rasa dah lain.hihihihi....

    ReplyDelete
  11. kak anie beli kimchi ready made ke buat sendiri?..sedap kan kimchi...masam2x pedas gitew..tetiba saya rasa terliur plak...;-)

    ReplyDelete
  12. amboi..teringin juga nak rasa...terliur..

    ReplyDelete
  13. Umie;

    kimchi tak penah buat.resepi melambak.arrr...kkanie slalu beli yg siap.kimchi semua bhn ok.dpt yg original dari korea tu best.

    tp nak cubalah wat kimchi sendiri.kalo rajin le

    ReplyDelete
  14. Kak Sal;

    insyallah....leh buat tuk kk sal.yg ni kita yakin.sbb selalu buat.kalo yg lain tu malu gimau le....takut tak sedap

    ReplyDelete
  15. anie... macam2 dibuat, rasa terliur sama

    ReplyDelete
  16. Ibuintan;

    Jom kita meriah lagi kekeliuaran itu...

    ReplyDelete
  17. ni ape ni kak??dumpling ek??bestnye pndai msk mskn jepun..

    ReplyDelete
  18. anie..apasal badmood ni..
    jangan le cam tu ye..ceria la..he he
    wah.jadi le ani punya tu..sampai berebut hero yang dua orang tu..

    ReplyDelete
  19. d_LA;

    ni le kulit dumpling.ssh nak jmpa yg ok.tak pndai sgt masakkan jepun.mana yg senang2 je....

    ReplyDelete
  20. Kak Erna;

    tnya laki kita nape kita bad mood.sbb dia le kita bad mood.hihihihi....

    kebetulan lak intinya sedap kot.dia org memang suka gyouza.baru2 ni kita tukar cara buat intinya...sedap pulak.selalu buat 25 keping tak mkn abis.kali ni tak cukup.leh sato tnya, mak nape wat sikit?laa....biasalah wat 25 keping.hahahaha.....itu mnunjukkan perkembangan lam dunia masakan kita dah baik sikit kot?hihihi...suka

    ReplyDelete