海ぼどう
penah tengok?pertama kali kita makan.nama jenis rumpai laut lam bhs jpn "umi budou".nama sebenarnya tak tahu.lam bhs english pun tak tahu.nama rumpai laut ni kita je yg pandai2 bg.hihihihi.....
rasa masin2 air laut.pada kita sedap.dah lama teringin nak makan.yg byk kat lautan okinawa.
ada sape yg nak cuba?
salmon mentah with basil.
nama asalnya kita lupa.
kalo tak mahal nak order lagi.sedap sgttttt.....
yang ni pun ada sape2 nak cuba?sedap tau....nak buat kita tak pandai.sbb mentah
nak cari le resepi yg seakan cam ni.kalo ada le.....macam le rajin.
tak janji....gihihihi....
umi budou? x pernah mkn lagik
ReplyDeleterasa mcm x pernah jmpa
adakah cheq terlalu jakun????
umi bodou tu nampak cam telur ikan kaler hijau kan?..akak mmg suka try makanan yang pelik2 ni..
ReplyDelete☆*♥L@dy @yU♥*☆;
ReplyDeletememang tak de kat super.sebelum ni tgk kat tv je.haaa....ni le lam idup tgk n mkn.
mgkn jg hang jakun.hihihihi.....hang mara ka?cheq gurau saje.....g restoran ala okinawa mngkn ada
anymz;
ReplyDeletemeh dtg cini.leh kita g mkn sesama.telur ikan tak penah mkn.tak tahu nak komen sama gan telur ikan ke.sedap tau....tapi mkn mentah le...
anie..akak tak pandai nak makan mentah ni..macam mana pun nak masak jugak ..
ReplyDeletenampak cantek lak umi budou tu..
ReplyDeletetak pernah cuba makan benda mentah2 ni
kak Erna;
ReplyDeletekalo mkn ikan mentah yg fresh amat manis.tp tak semua ikan kita mkn.yg tak hanyir kita mkn.
first tu memang tak suka.tp kita suka ikan.cuba2 sikit.lama2 sedap lak
ibuintan;
ReplyDeletecntik n sedap.kita mula2 tu tak pndai jg makan yg mentah2 ni.tp semakin cuba semakin sedap lak.
p okinawa??? awat x habaq yg lagik jauh wahai akak ku...hikhikhik
ReplyDelete☆*♥L@dy @yU♥*☆;
ReplyDeleteoh no!!!!....i tak penh jejak kaki kat okinawa.ni le pertama kali jejak kaki kat restoran okinawa.
kak anieeeeee winduuuuu...ni email hanis gifog07@yahoo.com,.nanti akak bg no kat mesia eh...hanis kat kl beberapa hari ni harap2 sgt leh jumpa...
ReplyDeleteHais MY;
ReplyDeleteHanissssss.....makcik pun gindu kat u.alhamdullillah...dia kat mesia.moga2 dpt lupakan peristiwa masa gempa bumi tu.bawa berehat ya.
maaf ya.kkanie bukak blog ari ni.tiada jodoh tuk kita bertemu.
Umibudo or seagrapes (Caulerpa lentillifera, Green caviar) as a special seaweed, it is very high nutrition. It’s very good for health, used as salad and also can combine with sushi. Seagrapes also used as natural comestic, very good for skin.
ReplyDeleteIn Vietnam, we have ararosip farm, we have fresh seagrapes, salted seagrapes, dried seagrapes even seagrape powder.
If any comments about seagrapes, please do not hesitate to contact via: thuyhuynh2210@gmail.com or Number: +84-902860478 for more details.
Yours sincerely!
Nancy