Monday, October 11, 2010

GOMA DARE HIYASHI CYOU KA

my lunch......bdk2 makan lain.Sato makan kari.Si Akira makan mee maggi...sib baik semua ada.nama lunch ni "GOMA DARE HIYASHI CYOU KA(ごまだれ冷し中華).sesuai mkn waktu panas.GOMA bermaksud bijan.jimat duit n jimat masa.hihihihi.....dah lama tak mkn.kalo nak pedas tambh le "rayu" atau smbl....kita tak penah mkn gan sambl..sbb nnt dah lari rasanya...
tuang kuah bijan keatas n gaul semua...n ngap......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ni pasu yg wat masa champing tu..semua org dah bawa balik.kita je yg lupa nak bawa hasil sendiri.....
hasil cotengan dari Satoshi, anie n Akira......
Akiranya
Satoshinya...

kitanya...unik tak?kreatif tak?hahahaha..apa-apa jelah...

5 comments:

  1. salam anie..macam spagheti pulak kan..nak makan baru letak kuah..
    memang uni anie punya tu..boleh buat hiasan kat rumah kan..

    ReplyDelete
  2. pelik jer tgk makanan jepun ni tp mcm senang je x yah pakai byk bahan..
    satoshi n akiranya nyer very nice tp emaknya???mcm malas je nak warna hahaha...

    ReplyDelete
  3. kak erna;
    w'salam, kakak.masakkan ni guna mee kuning.relur sekejap n kuah guna bijan..pd kita sedap.elok tuk cuaca mesia yg panas.

    maceh..hasil yg malas...dlm ada lonceng...kita letak lam bilik bdk2 je..malu nak tayang kat ruang tamu...

    waliz;
    pelik, sedap, mudah n jimat.hahaha...kitanya resepi jenis cam malas2 sikit.sikit je...

    memang tepat sekali tekaan waliz...hasil org malas tu...tapi hasil anak2 boleh le...lain kali bleh cuba yg lain..seeronok buat dgn bdk2..

    ReplyDelete
  4. jengah umah anie jap..kita ni sik sebok jer...nak jejalan umah kekawan mcm tak nyempat jer...mcm mee rebus m'sia lak..kuah tu yg dah siap ke@buat sendiri

    ReplyDelete
  5. Ida Ddapur;
    apa yg bz nau tu???buat2 le free...hihihi...ala mee rebus gitu..kuah wat sendiri tau.....

    ReplyDelete