resepi asal: 3 hungry tummy
copy dari : hana
RESEPI CHICKEN CAKES
Bahan-bahan
• 250 gm isi dari dada ayam.
• 250 gm isi dari paha ayam.
• 1/2 cawan serbuk roti/breadcrumbs
• 1 biji telur di pukul sedikit
• 1/3 cawan keju parmesan diparut (cm beli yang dah siap parut) sama
• 1 biji lemon-parut kulitnya
- • 1/2 biji lemon-perah jusnya
• Garam dan lada sulah secukup rasa.
• Thyme-sedikit je (guna yang kering)
Cara-cara
• Satukan semua bahan bahan diatas dan gaul hingga rata.
• Bentukkan bulat-bulat sebanyak 8 ketul dan leperkan seperti membentuk daging burger.
• Pan fry isi ayam tadi hingga perang.
• Siap untuk dimakan bersama Salsa
おばあちゃん
9 years ago
slm anie...apa khabar, kita baru kuar dr b'tapa ni..tak tido lg..nak amik seketul benda alah kat atas tu...lapar la pulak
ReplyDeletesedap tu..
ReplyDeleteIda Ddapur,
ReplyDeletew'salam Ida.lama tol Ida bertapa.ni tapa apa ya?hihihi...silakan.sedap chiken tu.rasa lemon.tapi kita letak sikit je.
Hamizah,
ReplyDeletesodap...ambil le.
akakkkkk... jgn kata dah abes lagik! huH! kekekeke...
ReplyDeleteanie..sedap nampak..
ReplyDeleteakak semua resepi yang ada breadcrumbs akak tak boleh nak buat..tak tau mana nak beli.
masa dok kuaters klia dulu..ada kawan tolong belikan..
hana,
ReplyDeletecam ne nak jwp ni???sememangnya dah hbis....ampun tuan ku....nnt patik buat lebih
kak Erna,
ReplyDeletememang sedap.haaa...same le.masa balek mesia tak tahu nak beli serbuk roti tu kat ne.dah last nak blek terjumpa.tapi lupa jumpa kat mane...hihihi
sekali pandang macam pegedil kan?
ReplyDeleteFdausAhmad,
ReplyDeleteoh! ya ka?maceh...dpt jg pujiaan.ehekkk...
akan buat kunjungan.tungguuuuuu......
waliz,
ReplyDeletekita baru perasan.cam pegedil.berusaha nak cuba byk lagi resepi.
pssttt.."mcm le tak msk...hihihi..masak.tapi yg senang je"
Anie dah tukar langsir kak Zai ketinggalan hehehe...
ReplyDeleteNampak sedap pos lajulah.
Zaitun,
ReplyDeletedah nak thn baru.nak kemas tu, nak kemas ni.maka umah baru ni pun tak ketinggalan kita hias...
aiishiii...kene kejo ayam le dulu.ayam lam peti ais dah abis..hihihi...pos laju ya...